STJÄRNÄGG SLÄPPER UT FLER HÖNOR!

Intresset för ägg från hönor frigående utomhus har i snabb takt ökat de senaste åren. I flertalet konsumentundersökningar som gjorts, ser man tydligt att en allt viktigare beslutsfaktor vid inköp av ägg, är just hur hönornas levnadsförhållande ser ut.

Intresset för ägg från hönor frigående utomhus har i snabb takt ökat de senaste åren. I flertalet konsumentundersökningar som gjorts, ser man tydligt att en allt viktigare beslutsfaktor vid inköp av ägg, är just hur hönornas levnadsförhållande ser ut.  Idag har Stjärnägg närmare 170 000 utehöns och det blir fler och fler för varje dag eftersom intresset för produktionsformen bara växer och växer.

Stjärnägg som redan har marknadens bredaste sortiment av ägg från utehöns, väljer nu att utöka sitt sortiment med ytterligare en förpackningsstorlek i form av en 15-pack.

Detta innebär inte bara att ytterligare en nyhet kommer till hyllan, det medför även att fler hönor får tillgång till utevistelse, vilket ligger både oss och konsumenterna varmt om hjärtat. Vi tror att hönorna helt enkelt blir gladare av att få lite solsken, en nypa frisk luft och att få strosa omkring i gräset, säger Jörgen Ottebäck, marknadsansvarig på Stjärnägg.

Nyheten lanseras under våren 2020 och Stjärnägg hoppas naturligtvis på ett varmt välkomnande både av marknaden och av konsumenterna.  

Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.